Veien til ditt nye drømmekjøkken

Valg av kjøkken er en lang, viktig og kostbar investering som du skal være fornøyd med i mange år fremover, så her er det viktig at du tenker nøye gjennom en del punkter før du foretar deg det endelige valget. Vi har derfor laget en guide til deg med noen punkter du bør tenke nøye over ved valg av nytt kjøkken.

Inspirasjonen som får deg til å sikle

Kilder som interiørmagasiner, hjemmesiden til diverse kjøkkenleverandører, reklame, blogger, Instagram, Pinterest og Google kan være en god start. I tillegg kan man få mye god inspirasjon hvis man besøker kjøkkenleverandørene.

Valg av stil

Skal du gå for den klassiske, stramme eller den mer pompøse stilen? Hva slags uttrykk vil du at kjøkkenet ditt skal ha? Hva passer inn i stilen din, huset ditt og hva liker du best? Husk at kjøkkenstilen er endelig, så bruk elimineringsmetoden, så det blir lettere å ta det endelige valget.

Behov, ønsker og drømmer

Har du mye kjøkkenutstyr og hva trenger du plass til? Har du en stor eller liten familie? Hva ønsker du at ditt nye drømmekjøkken skal gi deg? Mye skapplass, skuffer eller hyller? Vær bevisst på hvilke behov og ønsker du har, slik at du ikke overser de viktige valgene, da det kan koste deg dyrt å rette opp dette senere.

Finn din økonomiske smertegrense

Det er smart å være bevisst på hvor mye penger du er villig til å investere, da det finnes kjøkken i alle prisklasser. Husk at det vil påløpe ytterligere kostnader til diverse håndverkere. Ta kontroll over kjøkkenet, slik at kjøkkenet ikke tar kontroll over deg – og din lommebok.

Planlegg prosessen i god tid

Tenk over hva du tenger hjelp til, som for eksempel elektriker, rørlegger eller snekker. Hent inn tilbud og bestill fagfolkene i god tid, så slipper du å bruke unødvendig ventetid på at ditt nye drømmekjøkken skal bli ferdig.

 

 

Lykke til!