Finn riktig fasthet og form til din dobbeltseng

Det anbefales å tenke grundig på fastheten når du skal velge deg en dobbeltseng. Fastheten tilpasses av flere ulike faktorer, slik som din kroppsvekt. Mange forestiller seg at en seng med kvalitet sikker fasthet koster mange penger. Det behøver det nødvendigvis ikke å gjøre. Ved å ta en grundig vurdering av det brede utvalget, kan man enkelt finne en gunstig sengevariant. Nedenunder får du noen enkle tips for en bedre fasthet.

 

Madrassbeskytteren

Madrassbeskytteren er et viktig underlag mellom selve madrassen og sengetøyet. Den beskytter selve madrassen og forlenger levetiden. I tillegg gir den sengen et renere og mer komfortabelt miljø. Det skyldes at materialet enkelt kan vaskes på opptil 60 grader. Madrassbeskytteren egner seg for mennesker som ønsker å opprettholde en relativt ren sengekomfort.

 

Overmadrassen

Overmadrassen er naturligvis sengens øverste lag. Den skal være godt tilpasset til bunnmadrassen slik at de to materialene harmoniserer med hverandre. Det vil enten utgjøre en relativt kompakt sengeoverflate eller en mykere variant. Alt beror på hvilken overmadrass du velger.

 

Andre faktorer spiller en rolle

Til tross for at madrassbeskytteren og overmadrassen gir en renere standard og en god komfort, er det andre faktorer som spiller inn. Mange begår en stor feil ved at de ikke tar vekten sin i betraktning. En person som veier godt over 90 kilo trenger en helt annen madrass, enn en person på 60 kilo. Det finnes også mennesker med en frisk rygg, mens andre lider av betydelige ryggskader. Poenget er at din potensielle partner kan ha andre behov enn deg selv. Derfor er det lurt å kjøpe to enkelte madrasser, ovenfor en stor dobbeltmadrass. På den måten kan man tilpasse sengen etter egne kroppslige behov.

 

Fordelen ved å kjøpe dobbeltseng med en partner, er at man kan hjelpe hverandre. Ryggradsposisjonen er viktig, slik at korsryggen er i kontakt med madrassen. Når du tester ulike madrasser, så be partneren din om å vurdere ryggradsposisjonen din. Ryggraden din bør være helt rett. Den skal verken bøyes opp eller ned. Dermed vet du om madrassen er velegnet for ryggen din.