Batterier i hjemmet ditt

Elektronikk er noe som krever energi. Energikilder slik som husholdningsbatterier eller oppladbare batterier er produktartikler som kommer i flere størrelser og former. Opp gjennom tidene har det blitt utviklet nye modeller som har gitt dem lengre levetid og lavere innhold av skadelige stoffer. For å gi en presis definisjon av et batteri, så er det en innretning som gjør kjemisk energi om til elektrisk energi. Det er noe vi er nødt til å inkludere i hjemmene våres for å kunne skape funksjonalitet og drivkraft. Batterier er en del av vår hverdag og får ting til å gå rundt. Her får du innblikk i batteriene som finnes i husholdningen, samt hvorfor batterier skal gjenvinnes.

Batteriene i husholdningen

Det finnes mange forskjellige typer av batterier. De to mest alminnelige og anvendte typene er engangsbatterier og oppladbare batterier. Sistnevnte inkluderer en ladekabel som gjør det mulig å lade opp batteriet på nytt. Dette sikrer at batteriet har en lang levetid innen det dør ut og må skiftes ut. Engangsbatterier får midlertidig lenger og lenger levetid. De tidligere brunsteinsbatteriene er i ferd med å forsvinne helt fra markedet. Alkaliske batterier er den nye typen som flere har begynt å benytte seg av. Denne holder opptil 6 ganger så lenge som de tidligere engangsbatteriene. Det har i tillegg en høy motstandseffekt og tåler temperaturer som er adskillig lavere. Dette er batterier som er gode å benytte seg av i løpet av vinteren.

Til sist så finnes det knappcelle batterier. Dette er små batterier som er formet som runde knapper. De finner du i blant annet både klokker og mindre apparater. Dette kan være alt fra høreapparater til syngende gratulasjonskort. De tre ulike batteriene i husholdningen kan du finne hos Bauhaus. Virksomheten tilbyr mange ulike batterityper som dekker de fleste behov og ønsker. Dersom du er på utkikk etter en bestemt variant, så kan du finne batterier her.

Batterier som kan gjenvinnes

Når man er ferdig med å anvende et batteri, så skal det leveres til en gjenvinningsstasjon. Dette gjøres ved å kaste dem i en bestemt container. Containeren vil ha som overordnet formål å levere batteriene til gjenvinningsstasjonen. Forhandlerne er dermed obligate til å ta imot de oppbrukte batteriene og å ta hånd om dem. Grunnen til at man gjenvinner batterier er med tanke på ressurshensyn.

Det tærer mindre på de naturlige ressursene som omringer oss. Det er en måte å vedlikeholde miljøet på og å sette fokus på bæredyktighet. Et eksempel hertil er batterier laget av sink. Sink er et naturlig stoff som finnes i flere typer husholdningsbatterier. Dette er en knapp ressurs som vi er nødt til å ta vare på. Dersom vi ikke gjenvinner batterier laget av sink, så vil vi sannsynligvis være tomme for mineralet om ti års tid.